Pasta di Canossa durum Pennetta
Rastlinné zloženie
Výhradne z talianskej durumovej múky
Bez GMO
Pennette di Canossa sa vyrábajú výlučne z durumovej pšenice pestovanej na poliach vo Ferrare, ktorá sa spracováva vo vlastnom továrni na cestoviny. Na rozdiel od ostatných tvarov, ktorých pôvod sa stráca v histórii, má pennetta presný dátum: 1865. V tomto roku bola patentovaná prvá uhlopriečna rezačka ligurským výrobcom cestovín. Od vynálezu sa veľa vecí zmenilo v procese výroby cestovín, ale majitelia a zamestnanci spoločnosti Pasta di Canossa si stále zachovávajú záväzok k pomalému výrobnému procesu, ktorý rešpektuje prírodný kolobeh.
Zamestnanci, ktorí vyrábajú tieto cestoviny značky Pasta di Canossa, starostlivo sledujú celý cyklus výroby pomocou systému Cycle_Life: v skutočnosti podrobia celý výrobný proces dôkladnej kontrole, takže každá fáza má svoje vlastné dátumy. Sledujú celý životný cyklus durumovej pšenice od jednej semienka a starajú sa o jej rast až po výrobu cestovín.
Vo všetkých fázach výroby cestovín dôkladne kontrolujú kvalitu, aby sa uistili, že vyhovujú vysokým štandardom, ktoré si stanovili: od kontroly teploty a tlaku po skúšanie cestovín počas sušenia a po ňom, až po skúšky pečenia pri každej várke, ktorú vyrábajú. Preto sa Pasta di Canossa narodí len vtedy, ak prejde všetkými kontrolami.